Колан или тиранти – на кое да заложим?

Спонсорирано съдържание | 24 юни 2022 12:00, Красимир Ангелов
Колан или тиранти – на кое да заложим?
Снимка: lazarini.eu

Избрали сте си риза, мъжки сватбен костюм или друг тип официален мъжки костюм, но си задавате въпроса: какъв да бъде аксесоарът към тях - колан или тиранти? Има ли правила в това отношение и какви са те?

Разбира се, че има! Именно затова в тази статия специалистите от българския моден бранд за елегантна мода – LAZARINI ще отговорят на всички въпроси по тази тема.

Класическите мъжки костюми най-често са допълнени от стилен мъжки колан. Но може ли да си представите елегантното мъжко облекло без този аксесоар? Това, което ще прочетете сега, може много силно да ви учуди, но истината е такава: актуалната мода позволява носенето на мъжки костюм без колан, както и без папийонка или вратовръзка.

Предимствата на стилните тиранти

Един друг класически аксесоар е на гребена на вълната в момента, а именно: тирантите! Тяхното преимущество – не стягат корема, осигуряват по-голям комфорт. Те са по-подходящия вариант за по-ниските мъже, тъй като коланът „срязва“ фигурата на две, като така оптически прави краката да изглеждат по-къси. А при тирантите този момент отсъства. Освен това, с тях любимата ви мъжка риза не се намачква в долната си част.

Друго предимство на мъжките тиранти е, че те се грижат за вашата правилна стойка. Дължината им може да се регулира, за да паснат максимално добре.

През този сезон много мъже избраха именно тирантите за аксесоар към своя мъжки костюм за бал или сватба. Тирантите помагат за изграждането на една приятна ретро визия и този факт ги прави особено подходящи за сватбените церемонии. Когато сте със сако, тирантите не се виждат под него и фигурата много печели от това.

Ако решите да експериментирате с тиранти, имайте предвид, че не се комбинират с колан. Ще трябва да избирате – или тях, или него.

При определени съчетания в облеклото, тирантите биха могли да внесат доза ексцентричност във визията ви. Ако пък носите и очила, ще изглеждате като писател на романи от XIX-ти век. Имиджът на интелектуалец е особено привлекателен.

Тирантите се съчетават отлично с папийонка. Затова на пазара ще намерите разнообразие от готови комплекти, целящи да ви улеснят в съчетаването на аксесоарите. Ще намерите и готови комплекти от тиранти с вратовръзка, в случай, че сте решили да проявите оригиналност в офиса. Тирантите са идеалният аксесоар за привличане на вниманието върху вас, тъй като много малко мъже се сещат за тях. Ще бъдете високо оценени, тъй като е нужна смелост, за да се откроите от тълпата.

Колан или тиранти – на кое да заложим?

Тиранти според типа фигура

Може да ви прозвучи странно, но дори аксесоарите следва да бъдат съобразени с фигурата, за да се получи едно хармонично цяло. Ако сте с по-солидно телосложение, избере широки тиранти. Тънките биха били незабележими в този случай. Ако сте с по-фино телосложение, тънките тиранти са вашият точен избор. 

Предимствата на елегантния мъжки колан

Не е тайна, че повечето мъже избират да заложат именно на колан както при изграждането на своята елегантна визия, така и в ежедневието. Коланът е утвърдил своето място в мъжката мода през годините като може би най-практичния аксесоар.

Коланът също би могъл да добави интересен и нестандартен акцент към цялостната визия, ако цветът му контрастира на останалите компоненти. Важно е да отбележим, че цветът на колана винаги трябва да съответства с цвета на официалните обувки. Много мъже забравят това основно правило!

При избора на елегантен мъжки колан е важно да изберете такъв, изработен от естествена кожа. Предимствата са десетки и не са за подценяване. Приемете го като добре направена инвестиция.

В заключение едно напомняне:

Винаги първо избирайте основните компоненти от визията, а след това аксесоарите. Това важи както за тирантите, така и за колана. Понякога се изкушаваме да закупим някое впечатляващо допълнение към своя мъжки костюм, който още не сме избрали. А така рискът от несполучливи комбинации е по-голям. Импулсивните покупки не са добра идея и не са в полза на елегантността. Аксесоарите се избират според цвета и стила на елементите от облеклото ни, често си напомняйте това правило.

Надяваме се тези съвети да са от полза на много мъже. Разгледайте блога на LAZARINI за още интересни съвети, трикове и идеи, както и богатата ни колекция от разнообразни елегантни модели в нашия онлайн магазин.
Източник на изображения: lazarini.eu


Спонсорирани публикации